İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün karar duruşması görülen Gezi davasında, sanık Yiğit Ali Ekmekçi’nin sabah duruşmaya katıldığı ve son sözü sorulan sanıklar arasında da bulunduğu anlaşıldı. Son sözünde beraatini istediğini belirten Ekmekçi’nin mahkeme heyetinin müzakereye çekilerek verilen bir saat süren ara sırasında mahkemede bulunmadığı ortaya çıktı. Mahkeme heyeti, tutuksuz olarak yargılanan 7 sanıktan biri olan Ekmekçi hakkında bugün tutuklamaya yönelik yakalama kararı düzenledi. Ekmekçi yakalandığı yerde mahkemeye çıkarıldıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderilecek.
18 YIL HAPİS CEZASI ALMIŞTI
Gezi davasının dünkü duruşmasında, Yiğit Ali Ekmekçi’nin sanıklar Ayşe Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater Utku, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay ve Tayfun Kahraman’ı “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmaya teşebbüse yardım” suçundan 18’er yıl hapis cezasına çarptırarak tutuklanmalarına karar vermişti.
MSB’den açıklama: Pençe Kilit bölgesinden art arda acı haberler
Fransa’da “Türk Mutfağı Haftası” etkinlikleri düzenlendi
TÜRGEV ve Ensar Vakfı’ndan Kılıçdaroğlu’na cevap geldi
Kılıçdaroğlu’nun paylaştığı videoya AK Partili Hamza Dağ’dan ilk yanıt: Kendisine verilen görevi yerine getirdi
Kemal Kılıçdaroğlu’ndan çarpıcı iddia! İki vakıf ismi vererek Erdoğan’a çağrı yaptı
Son anketten çarpıcı sonuç! İlk defa oy kullanacak gençlerin tercihi CHP
Kılıçdaroğlu, CHP TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu: (1)
Saat 22.00’ı işaret etmişti! Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik iddialar sunduğu videoyu paylaştı
Şehitler nedeniyle konser iptal edildi
Son seçim anketi sonucu yayınlandı! İlk defa oy kullanacak genç seçmenlerin oy oranları açıklandı
Macaristan Başbakanı Orban hükümeti kurar kurmaz OHAL ilan etti! Nedeni Rusya-Ukrayna savaşı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.