Proje kız çocuklarının kendilerine güvenerek, tanıyarak, kaynaklarını öğrenerek güçlü bir şekilde büyümelerini ve ileride hem kendilerine hem topluma faydalı bireyler olmalarını hedefliyor. Proje kapsamında, TOÇEV bünyesinde 155 kız çocuğunun temel eğitimlerinin desteklenmesinin yanında elliden fazla kadına evinden çalışma imkanı sağlanıyor.
Cumhuriyet’in 100. Yılı’nda 5. ilham veren kadın bebeği, Puduhepa’nın yeni kız kardeşi; bir Kurtuluş Savaşı kahramanı olan “Halide Edip Adıvar” olarak belirlendi. TOÇEV Başkanı Ebru Uygun, daha çok kız çocuğunun hak ettikleri eğitimi almalarını desteklemek hedefiyle yola çıkan “projeyle ilgili, ‘‘Herkesi projemize katkı sağlayarak bu eğitim seferberliğinin bir parçası olmaya davet ediyoruz. Değerlerimize sahip çıkarak kutlayacağımız nice 100 yıllar dilerken, projenin mimarı Sevgili Renan Tan Tavukçuoğlu’na ve emeği geçen tüm ekibine TOÇEV Ailesi olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
Cumhuriyet’in ilk yılında hayat nasıldı?
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.