İmsak Vakti a 02:00
İstanbul AÇIK 23°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Türkiye, Dünya Okullar Satranç Şampiyonası’nda şampiyon oldu

Uluslararası Satranç Federasyonunun (FIDE), ilk kez düzenlediği 2023 Dünya Okullar Takım Satranç Şampiyonası’nda, Türkiye Genç Milli Takımı namağlup şampiyon oldu.

Türkiye Satranç Federasyonundan (TSF) yapılan açıklamaya göre, Kazakistan’ın Aktau kentinde, 53 ülkeden 400’den fazla sporcunun katıldığı şampiyonada ay-yıldızlı ekip tüm müsabakaları kazanarak altın madalya aldı. Kazakistan’ın gümüş madalya kazandığı organizasyonu Hindistan ise 3. sırada noktaladı.

Antrenör Doğa Cihan Göksel’in takım kaptanlığında mücadele eden ay-yıldızlı ekipte yer alan International Master Işık Can, FIDE Master Adar Tarhan, FIDE Master Hasan Hüseyin Çelik ve Women Candidate Master WCM Işıl Can’dan oluşan İstanbul ENKA Lisesi takımı olarak yarışan genç milliler, Bangladeş, Hırvatistan, Letonya, Paraguay, Hindistan, Kazakistan, Almanya ve Moldova takımlarını mağlup etti.

88cdb33a d78a 4906 b1f1 23fcc8d1f99a

TSF Başkanı Gülkız Tulay, genç sporcularla gurur duyduklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Satrançta müthiş bir heyecan yaşıyoruz. Bakü’deki Dünya Kupası’nda milli sporcularımızın başarı grafiğini gururla izledik. Türk ustalarını dünya otoriteleri yakından takip ediyor. Gençlerimiz müthiş sonuçlara imza atıyor. Önemli bir şampiyonlukta çok başarılı performans sergilediler, turnuvanın favorisi gösterildiler. Dünya şampiyonu olan genç millilerimizle gurur duyuyoruz. Şampiyonada ülkemize altın madalya getiren genç millilerimizi ve teknik ekibimizi yürekten kutluyorum. Bu başarıda payı olan sporcularımızın ailelerine verdikleri destek nedeniyle teşekkür ediyorum. Türkiye, satrançta alınan başarılarla bir satranç ülkesi olduğunu gösteriyor. Dünya ve Avrupa’da Türk satrancı konuşuluyor, sporcularımızın oyunları analiz ediliyor, yorumlar yapılıyor. Sporcularımızla gurur duyuyoruz. Satrançta bu başarı grafiğini sürdürülebilir kılmak için çalışıyoruz.” (AA)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sivassporlu Abdulkadir Parmak, yeniden A Milli Takım formasını giymek istiyor

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.