İmsak Vakti a 02:00
İstanbul HAFİF YAĞMUR 14°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

AKP’li belediye kaçak işlettiği tesisleri kiraya verip mühürledi

AKP Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz’ın Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemlerde yıllar önce deniz kenarında Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait olan araziye Sevgi Kafe adlı sosyal tesisler yapıldı.

Kaçak olarak yapılan ve işletme ruhsatı bulunmayan tesisler, şimdiki AKP’li Belediye Başkanı Mustafa Demir tarafından 2021 yılında ihaleyle kiraya verildi.

eef99c3c ccf9 44c5 a5b7 38f845e30ecf

10 YILLIĞINA KİRALANMIŞTI BELEDİYE MÜHÜRLEDİ

İhaleyi 10 yıllığına aylık 66 bin lira kira karşılığında kiralayan şirket de yaklaşık 2 yıl tesisleri ruhsatsız işletmeye devam etti. Ancak bu süre içerisinde yıllarca belediyeye ses çıkarmayan Milli Emlak Müdürlüğü, Kıyı Kenar Kanununa aykırı yapılan tesislerin el değiştirmesi üzerine kapatılmasını talep etti.

AKP’li Belediye de tesislere işletme ruhsatı vermek için içinde bulunduğu yeşil alanları meclis kararıyla millet bahçesi ilan etti. Bu kararını da CHP’li üyeler yargıya taşıdı ve mahkeme meclis kararını iptal etti.

Bunun üzerine AKP’li Büyükşehir Belediyesi’ne ait zabıta ekipleri Sevgi Kafe, yanındaki büfe ve tuvaletleri, işyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmeliğin 6. maddesi gereği mühürlendi. Çevresinde park ve çocuk oyun alanı bulunan tesislerin tuvaletlerinin kapatılmasına ise vatandaşlar tepki gösterdi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Dünyaca ünlü mendereslerde maden tehlikesi

HIZLI YORUM YAP