İmsak Vakti a 02:00
İstanbul HAFİF YAĞMUR 12°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
  • Gündem Haberler
  • Dünya
  • Ekvador’da devlet başkanı adayının öldürülmesi üzerine 6 Kolombiyalı gözaltına alındı

Ekvador’da devlet başkanı adayının öldürülmesi üzerine 6 Kolombiyalı gözaltına alındı

Ekvador’da 20 Ağustos’ta yapılması planlanan devlet başkanı seçimi öncesinde yolsuzluğa karşı duruşuyla tanınan başkan adayı Villavicencio’nun 9 Ağustos’ta silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından 6 kişi gözaltına alındı. Söz konusu kişilerin Kolombiyalı olduğu belirtildi.

Associated Press’in gözaltı raporuna dayandırdığı habere göre zanlılar, başkent Kito’da bir evde saklanırken yakalandı. Raporda, silah ve el bombası gibi mühimmatın yanı sıra bir araç ve bir motosikletin de ele geçirildiği kaydedildi.

Ekvador İçişleri Bakanı Juan Zapata, saldırıyı “20 Ağustos seçimlerini sabote etme amacıyla yapılmış terörist nitelikte bir siyasi suç” olarak tanımladı.

Polis raporunda, gözaltına alınanların bir örgüte mensup olup olmadığı hakkında bilgi verilmezken Zapata, zanlıların organize suçla ilişkili olduğunu ifade etti.

ekvador fernando villavicencio reuters

Seçim kampanyası ekibi, Villavicencio’nun, Kito’da katıldığı bir etkinlik sonrası aracına bindiği sırada saldırgan tarafından başına 3 el ateş edilerek öldürüldüğünü duyurmuştu.

EKVADOR’DA UYUŞTURUCU ÇETELERİ

Ekvador Başsavcısı, saldırıyı düzenleyen şüphelinin güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada vurulduğunu ve ağır yaralanması nedeniyle öldüğünü bildirmişti. Saldırıda ayrıca, aralarında bir milletvekili adayı ve 2 polis memurunun da bulunduğu, 9 kişinin yaralandığı kaydedilmişti.
Villavicencio, Ekvador’da faaliyet gösteren uluslararası organize suç grubundan biri olan Meksika’nın “Sinaloa Karteli” liderleri de dahil olmak üzere çok sayıda kişiden ölüm tehdidi aldığını söylemişti.

Peru ve Kolombiya’ya komşu Ekvador, bu ülkelerden yapılan uyuşturucu ticaretinde geçiş noktası olarak kullanılıyor. Ülkede, uyuşturucu çeteleri yoğun faaliyet gösteriyor. Ülkede uyuşturucu çetelerinin bölgesel mücadeleleri nedeniyle her yıl çok sayıda kişi yaşamını yitiriyor. (AA)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Eski cumhurbaşkanı ve eski First Lady’nin tatil görüntüleri olay oldu

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.