02:00
Papa Franciscus, Ekvador’da 20 Ağustos’ta düzenlenmesi planlanan devlet başkanı seçiminde başkan adayı olan Villavicencio’nun öldürülmesine ilişkin taziye telgrafı gönderdi.
Vatikan Dışişleri Bakanı tarafından imzalanan telgrafa göre, Papa, Villavicencio’nun “haksız” yere öldürülmesini şiddetle kınayarak, tüm Ekvadorlulara ve siyasi figürlere barış için ortaklaşa çalışma çağrısında bulundu.
Ekvador’da, devlet başkanı adayı Fernando Villavicencio 9 Ağustos’ta silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.
İçişleri Bakanı Juan Zapata, saldırıyı “20 Ağustos seçimlerini sabote etme amacıyla yapılmış terörist nitelikte bir siyasi suç” olarak tanımlamıştı.
Soruşturma kapsamında, olayla ilişkisi olduğu düşünülen 6 Kolombiyalı gözaltına alınmıştı. (AA)
Rusya açık açık tehdit etti: Cevapsız kalmayacak
1
Yeryüzü Doktorları’ndan Libya’ya Acil Yardım
2
İran: ABD ile mahkum takasına hazırız
3
Rus savaş uçağı, Rusya’da bir apartmana düştü: Ölü ve yaralılar var
4
Pakistan’dan yanlışlıkla atılan füzeyle ilgili Hindistan’a ortak soruşturma çağrısı
5
Türkiye’ye kaçan vegan aşçı Atilla Hildmann’ın davasında skandal hata
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.