02:00
Kanada’nın batısındaki Britanya Kolumbiyası eyaletinde çıkan orman yangınları nedeniyle 35 bin kişi için tahliye kararı verildi.
Britanya Kolumbiyası Hükümeti’nden yapılan açıklamada, “Britanya Kolumbiyası’nda çıkan yangınlar birçok bölgeyi etkiliyor. Orman yangınlarından etkilenen bir bölgede yaşıyorsanız, tahliye ihtimaline karşı hazırlıklı olun. Tahliye uyarısı veya emri arasındaki farkı bilin. Lütfen eyaletin merkezine ve güneydoğusuna zorunlu olmadıkça seyahat etmeyin. Okanagan’da otel, motel ve kamp alanları gibi geçici konaklama yerlerini boşaltmak için bir acil durum emri yürürlüktedir” denildi.
Kanada medyası, 36 bin kişi için de tahliye uyarısı yapıldığını, yangınların ilerleyişine göre bu kişilere de tahliye emri verilebileceğini bildirdi.
Ayrıca Britanya Kolumbiyası itfaiyesi, eyaletin güneyindeki Batı Kelowna kenti yakınlarında çıkan orman yangınlarına ilişkin görüntüleri paylaştı.
Erdoğan’a teşekkür etmişlerdi: Uyuşturucu kaçakçısı ülkede böyle karşılandı
1
Yeryüzü Doktorları’ndan Libya’ya Acil Yardım
2
İran: ABD ile mahkum takasına hazırız
3
Rus savaş uçağı, Rusya’da bir apartmana düştü: Ölü ve yaralılar var
4
Pakistan’dan yanlışlıkla atılan füzeyle ilgili Hindistan’a ortak soruşturma çağrısı
5
Türkiye’ye kaçan vegan aşçı Atilla Hildmann’ın davasında skandal hata
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.