02:00
Türkiye ile Yunanistan arasında gerilim tırmanırken, Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou Türkiye’yi eleştirdi.
Türkiye ile Yunanistan arasında son dönemde gerilim karşılıklı açıklamalarla iyice tırmanırken, Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou da Yunan basınına verdiği röportajda Türkiye’yi hedef aldı.
Cumhuriyetin yeniden kurulmasının 48. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen resepsiyonda konuşan Katerina Sakellaropoulou ilk olarak Kıbrıs sorununa değinirken, “Kıbrıs sorununun Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarına ve Avrupa müktesebatına dayalı olarak çözümü mutlak önceliğimizdir. ” dedi. Sakellaropoulou, Türkiye’yi Ege ve Akdeniz’de ‘saldırgan tavır sergilemek’le suçladı.
Cumhurbaşkanı ayrıca, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline atıfta bulunarak, konuyu Kıbrıs’a bağlamaya çalıştı. Sakellaropoulou, “Kırk sekiz yıl sonra, uluslararası ve insancıl hukukun bir başka acımasız ihlali, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali, günleri ve zihinleri rahatsız ediyor. ” dedi.
ABD ordusundan Güney Kore’de askeri tatbikat
1
Yeryüzü Doktorları’ndan Libya’ya Acil Yardım
2
İran: ABD ile mahkum takasına hazırız
3
Rus savaş uçağı, Rusya’da bir apartmana düştü: Ölü ve yaralılar var
4
Pakistan’dan yanlışlıkla atılan füzeyle ilgili Hindistan’a ortak soruşturma çağrısı
5
Türkiye’ye kaçan vegan aşçı Atilla Hildmann’ın davasında skandal hata
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.