İmsak Vakti a 02:00
İstanbul AZ BULUTLU 23°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Komana Antik Kenti’nde kazı çalışmaları başladı

Tokat’taki Komana Antik Kenti’nde kazı çalışmaları 13. yılına girdi. Prof. Dr. Burcu Erciyas, “Komana, Anadolulu bir tanrıça olan Ma’ya adanmış. Bir ziyaret merkezi diyebiliriz. Hem festivallerin düzenlendiği, hem de ticaretin canlandığı bir yerleşim olarak dikkat çekiyor” dedi.

Komana Antik Kenti’nde kazı çalışmaları yeniden başladı.

Kazı çalışmalarında Helenistik Dönem’de ana tanrıça olarak nitelendirilen Ma’ya ithafen yapılmış olan mabetin gün yüzüne çıkartılması hedefleniyor.

Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Burcu Erciyas, aynı zamanda bir ticaret merkezi olarak da kullanılan Komana Tapınak Devleti’nde 6 bin kölenin çalıştığını söyledi.

komana1.1 20959669

Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Burcu Erciyas, aynı zamanda bir ticaret merkezi olarak da kullanılan Komana Tapınak Devleti’nde 6 bin kölenin çalıştığını söyledi.

Erciyas, “Komana, Anadolulu bir tanrıça olan Ma’ya adanmış. Helenistik Dönem’den itibaren bir ziyaret merkezi diyebiliriz. Hem festivallerin düzenlendiği, hem de ticaretin canlandığı bir yerleşim olarak dikkat çekiyor. Kazı çalışmalarını da bu kutsal merkezi ortaya çıkarmak üzere başlattık. Tapınak yapısını henüz ortaya çıkarmadık ama Hamamtepe denilen bölgede çok katmanlı bir yerleşim ortaya çıkarmaktayız. Geç Osmanlı Dönemi’nden başlayarak derinlere doğru indikçe erken Tunç’a kadar ulaşan bir katmanlaşmamız ve yerleşim tarihçemiz var” dedi.

komana3.1 20959665

İKİ HEDEFLERİ BULUNUYOR

Erciyas, bu sene yapılacak kazı çalışmalarında da iki hedefleri olduğuna işaret ederek, “Bunlardan bir tanesi geçen yıl garnizon olduğunu anladığımız yapının daha detaylı ortaya çıkarılması. İkincisi de yine Roma Dönemi’ne ait. Geçen yıl ortaya çıkardığımız yangın geçirmiş bir yapının içerisine inmek. Bu binanın içerisinde de çalışmalarımızı derinleştirmek istiyoruz” ifadesini kullandı. (İHA)

YORUMLAR

s


En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Gölcük’te heykel festivali: kentin çehresi değişecek

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.