02:00
İskandinav havayolları SAS SAS.ST ile pilotlar arasında bugün sonlanan ücret görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması, yaz tatili dönemi başlarken, şirketin geleceğini de riske atan bir grevi tetikledi.
Sendikalara göre Danimarka, İsveç ve Norveç’te yaklaşık bin pilotun greve katılacağı tahmin edilirken, Sydbank analisti Jacob Pedersen yaptığı hesaplamaya göre, grevin SAS’a günlük maliyetinin 11.2-12.6 milyon dolara mâl olabileceğini söyledi. Şirket hisseleri ise saat 15.28’de yüzde 5 düşüşü gördü.
UÇUŞLARIN YARISININ İPTALİNE NEDEN OLACAK
Grevin, tarifeli SAS uçuşlarının yaklaşık yüzde 50’sinin iptaline neden olacağı ve günlük yaklaşık 30 bin yolcuyu etkileyeceği tahmin ediliyor.
“ÇOK KÖTÜ BİR HABER”
Reuters’ta yer alan habere göre, SAS CEO’su Anko van der Werff, “Bu çok kötü bir haber” derken şirket açıklamasında da “Bu noktada bir grev SAS için yıkıcı olur ve hem şirketin geleceğini hem de binlerce çalışanın işini tehlikeye atar” dedi.
Zarardaki SAS aynı zamanda, büyük maliyet kesintilerine giderek ve yeni nakit gelir kanalları oluşturarak bir yeniden yapılandırma sürecinde.
Geçen ay yaklaşık 58 bin yolcu taşıyan havayolunun SAS Pilot Grubu başkanı Martin Lindgren, “Bu, SAS’ın suçu. Sonunda SAS’ın bir uzlaşma istemediğini anladık. SAS grev istiyor” diye konuştu.
LUFTHANSA’DAN DA KISMİ UÇUŞ İPTALİ
Öte yandan Lufthansa’nın Belçika birimi LHAG.DE de iş yükünü hafifletmek ve olası bir grevden kaçınmak için, yaz sezonundaki tarifeli uçuşlarının %6’sını iptal edeceğini duyurdu.
Bakan Çavuşoğlu: “Ermenistan’la diyaloğumuzu devam ettirmek istiyoruz”
1
Yeryüzü Doktorları’ndan Libya’ya Acil Yardım
2
İran: ABD ile mahkum takasına hazırız
3
Rus savaş uçağı, Rusya’da bir apartmana düştü: Ölü ve yaralılar var
4
Pakistan’dan yanlışlıkla atılan füzeyle ilgili Hindistan’a ortak soruşturma çağrısı
5
Türkiye’ye kaçan vegan aşçı Atilla Hildmann’ın davasında skandal hata
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.