İmsak Vakti a 02:00
İstanbul PARÇALI BULUTLU 15°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Saldırıya uğrayan Salman Rüşdi’nin kitap satışları rekor kırdı

Hindistan asıllı İngiliz yazar Salman Rüşdi’nin hastanede yaşam savaşı vermesine neden olan bıçaklı saldırının ardından kitap satışları arttı.

75 yaşındaki yazar Salman Rüşdi, geçtiğimiz haftalarda, New York’ta gerçekleşen bir etkinlik sırasında bıçaklı saldırıya uğramıştı.

Lübnan asıllı ABD‘li Hadi Matar’ın saldırısına uğrayan ve boynundan darbe alan ünlü yazarın, tedavi altına alındığı ve hayati tehlikeyi atlattığı belirtilmişti.

Şimdi Daily Mail’in haberine göre, 14 Ağustos ile 20 Ağustos arasındaki haftada, “Şeytan Ayetleri” kitabının ciltsiz baskısı, en çok satanlar listesinde, saldırıdan önceki hafta 24.491’den 120. sıradaki en yüksek noktasına ulaştı.

Kitabın bir kopyasını almak isteyenler iki haftalık bir bekleme süresiyle karşı karşıya.

hadi matar

Hadi Matar…

FETVADAN ETKİLENMİŞ

Fiziksel kopyaları da yetersiz olan “Şeytan Ayetleri”nin e-kitabı, 14 Ağustos haftasından itibaren Amazon listelerine 12 numaradan girdi. Ünlü yazar, bir sonraki kitabı “Victory City”yi de Şubat 2023’te piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

İran’ın eski dini lideri Ruhullah Humeyni, bazı Müslüman kesimlerde büyük tepkilere yol açan “Şeytan Ayetleri” kitabı nedeniyle 1989’da ünlü yazar hakkında ölüm fetvası vermişti. Matar’ın bu fetvadan etkilenerek saldırıyı gerçekleştirdiği düşünülüyor.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Stranger Things oyuncusu, yapımcılardan yakındı: “Ergenliğe geçmemizden memnun değillerdi”

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.