02:00
Kırşehir’de 35.’si düzenlenecek olan Ahilik Haftası kutlamaları öncesinde Ahi Evran, Yunus Emre ve Hacı Bektaş’ın heykelleri kırıldı. Geçtiğimiz günlerde de Kaman ilçesinde Merhum Neşet Ertaş’ın büstü de kimliği belirsiz kişilerce kırılmıştı.
Kırşehir’e Kayseri tarafından girildiğinde göze çarpan eski adıyla ‘Barış’ parkı olarak bilinen bölgede yaşayışlarıyla iz bırakan Ahi Evran, Yunus Emre ve Hacı Bektaşi Veli’nin heykelleri simgeleniyordu.
Kırşehir’de mülkiyeti Kırşehir Belediyesine ait olan ve şehrin Kayseri tarafından girişinde yer alan tasavvuf alimlerinin heykellerinin başları; kimler tarafından, ne zaman parçalandığı bilinmiyor.

Geçtiğimiz yıl Belediye Başkanı Selehattin Ekicioğlu, 2021 yılı boyunca Ahi Evran Veli, Yunus Emre ve Hacı Bektaş Veli’nin tanıtımını yapacaklarını belirtmişti. Eski adıyla ‘barış parkı’ olarak bilinen yer metruk halde bırakıldı. (İHA)
İstanbul Barosu: Gülşen serbest bırakılmalı
Yeryüzü Doktorları’ndan Libya’ya Acil Yardım
KİT’lerde görevli yönetim, denetim, tasfiye kurulu üyelerinin ücretleri Resmi Gazete’de
Diplomalı işsizler ordusu büyüyor
Çanakkale’nin 8 aylık faturası 3.5 milyar TL
Suudi inşaat şirketine ‘kamulaştırma kalkanı’
Misafir olduğu evin dedesi FETÖ’cü çıktı
Çok daha kötü günler ve katmerli zamlar gelecek
Yarım çay yarım simit dönemi
Sağlığımızı bozan ‘gizli’ tehlike
Okan Buruk’tan transfer ve Sergio Oliveira sözleri
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.