İmsak Vakti a 02:00
İstanbul KAPALI 17°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Muğla’da kadına yönelik şiddete karşı tüm camilerde vaaz verildi

Muğla’nın Menteşe ilçesindeki 38 camide “Kadının Ailedeki Yeri ve Önemi” ile “Aile İçi Şiddet” konuları Cuma namazı vaazında işlendi, namaz çıkışında “Kadına El Kal-ka-maz” broşürleri dağıtıldı.

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü, Menteşe Kaymakamlığı, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Menteşe İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri kadına şiddete dur demek için çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

İlçe genelinde stantlar kurularak, kadınların KADES tanıtım broşürleri dağıtılırken ilçedeki 38 camide “Kadının Ailedeki Yeri ve Önemi” ile “Aile İçi Şiddet” konuları Cuma namazı vaazında işlendi. Namaz çıkışında ise “Kadına El Kal-ka-maz” broşürleri dağıtıldı.

Alanında uzman personelleri tarafından toplumda kadına karşı şiddetin önlenmesi ve farkındalık faaliyetleri kapsamında; İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri özellikle halkın yoğun olduğu yerlerde ve ilçe genelinde stantlar kurarak, kadınların KADES uygulaması anlatıldı.

a1ad1ba8 0b41 442e 891a 62600057af4a

5 MİLYON ERKEĞE FARKINDALIK EĞİTİMİ

Ayrıca kadınlara yönelik yapılan KADES tanıtım çalışmalarının yanı sıra bu farkındalığın erkek vatandaşlara da kazandırılabilmesi adına 81 il genelinde yapılan 5 milyon erkeğe farkındalık eğitimi kapsamında, erkeklerin yoğun olduğu bölgelerde “Kadına El Kal-ka-maz” broşürleri dağıtılarak vatandaşlarımıza bu yönde bilgilendirme çalışmaları yapılıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Çanakkale’de tur otobüsü devrildi: Bir ölü, 54 yaralı

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.