İmsak Vakti a 02:00
İstanbul KAPALI 16°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Almanya’dan özel yapım bisikletiyle geldi

Almanya’da bir firmada istatistikçi olan 47 yaşındaki Frank Tontaine, Türkiye turunda özel yapım bisikletiyle ilgi odağı oldu. Tontaine, “Türkiye’ye ilk kez gelmeme rağmen kendimi hiç yabancı hissetmedim” dedi.

Almanya’da bir firmada istatistikçi olarak çalışan evli ve 2 çocuk babası Frank Tontaine, özel yaptırdığı bisikletle tura çıktı. 19 Ekim’de hava yoluyla Antalya’ya gelen Tontaine, bisikletiyle çıktığı Türkiye turunda ilk geceyi Kemer’de geçirdi. Tontaine, sonrasında Phaselis, Çıralı, Olimpos, Kumluca ve Finike’yi gezip, Demre’ye geldi.

resim1 21570587

.

İlçede Myra Antik Kenti, Aziz Nikolaos Anıt Müzesi’ni ve Likya Uygarlıkları Müzesi’ni ziyaret eden Tontaine, Kaş’ın ardından Muğla’ya gideceğini anlattı. Tontaine, şu ifadeleri kullandı:

resim2 21570586

“Bisikletimle İzmir’e sonrasında da Balıkesir, Bursa ve Yalova’yı gezerek, İstanbul’a gideceğim. Bir hafta İstanbul’da gezdikten sonra yeni rota oluşturacağım. Belki Kapodokya’ya gidip Antalya’ya döneceğim. Günde 70-100 kilometre arası yol yapıyorum. Türkiye’de 2 bin 500 kilometre yol yapmayı planlıyorum. Çok Türk arkadaşım oldu. Türkiye’ye ilk kez gelmeme rağmen kendimi hiç yabancı hissetmedim. Güven içinde hissettim. Karşılaştığım birçok insanın Almanya’da yakını, arkadaşı var. Gecelerimi çadırda geçiriyorum. Daha önce Tunus’u ve Fas’ı bisikletle gezmiştim. Türkiye’den sonra Almanya’ya gidip 3 hafta eşimle ve çocuklarımla vakit geçireceğim. Ardından uçakla Tayland’a gideceğim. Bisiklet turuma devam edeceğim.” (DHA)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

İnanması zor ama gerçek değiller

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.