İmsak Vakti a 02:00
İstanbul AÇIK 18°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Fenerbahçe’den kombine devir yasağı hakkında açıklama

Fenerbahçe Kulübü, Rennes maçında kombine devrini yasaklama kararının ardından gelen tepkilere yanıt verdi.

Fenerbahçe Kulübü, Avrupa Ligi’nde oynanan Rennes maçında, aynı soyisime sahip olmayan kişiler arasında kombine devredilmesini yasaklamıştı. Bazı taraftarlar, kulübün bu kararını eleştirirken, Fenerbahçe’den konuyla ilgili açıklama geldi.

Sarı lacivertli kulübün yayınladığı bildiride “Fırsatçı yaklaşımla atılan illegal adımlara dair Kulübümüz tarafından önemli saptamalar yapılmıştır” denilirken, bu uygulamadan dolayı mağdur olan taraftarlardan özür dilendi.

Öte yandan, Sivasspor ve Giresunspor maçında da uygulanması planlanan yasağın, daha fazla taraftarın mağdur olmaması adına yapılmayacağı açıklandı.

Sezon başından beri kapalı gişe oynayan Ülker Stadyumu, Fenerbahçe yönetiminin bu uygulaması nedeniyle Rennes maçında yaklaşık 10 bin kişiden yoksun kalmıştı.

Fenerbahçe’nin yaptığı açıklama:

Kulübümüz, sezon başından itibaren bilet devir aktivitelerinde yaşanan olağan dışı hareketlilik ve taraftarlarımızdan gelen şikayetler doğrultusunda illegal bilet satışlarının engellenmesine karşın bir adım atmış;

Futbol Takımımızın UEFA Avrupa Ligi B Grubundaki Rennes maçından başlayarak kombine kartlar ve online satış yapılmış bilet alımlarına, başka bir Passolig karta transfer yapmanın mümkün olmayacağı kararını vermişti.

Transfer yasağının uygulandığı maçta, fırsatçı yaklaşımla atılan illegal adımlara dair Kulübümüz tarafından önemli saptamalar yapılmıştır.

Bu saptamalar, sezon başından itibaren elimizde olan verilerle paralellik göstermiş olup bu süreçte farklı tespit ve suistimallerin saptandığını da belirtmek isteriz.

Yapılan tüm çalışmalar, elde edilen veri ve tespitler, ilgili departmanlarımız tarafından detaylı bir şekilde irdelenecek; gerek hukuki gerekse sistemsel çalışmalarla birlikte illegal bilet satışı ve transferi ile ilgili aksiyonlar alınacaktır.

Rennes maçında yapılan gözlemlerin, başlatacağımız hukuki süreçler için kulübümüz adına yeterli olduğunun anlaşılması, amacı sadece Fenerbahçemizi desteklemek olan taraftarlarımızın daha fazla mağdur olmasını engellenmesi için Sivasspor ve Giresunspor maçlarında da geçerli olması planlanan transfer yasağı uygulamasının yapılmayacağını bildirmek isteriz.

Bu süreçte sağduyulu yaklaşarak uygulamamıza destek veren tüm taraftarlarımıza teşekkür ediyor; asıl ve öncelikli amacı taraftarımızın haklarını korumak olan bu uygulamadan dolayı mağdur olan taraftarlarımız adına üzüntümüzü vurgulamak istiyoruz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Halil Umut Meler’in derbi karnesi

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.