İmsak Vakti a 02:00
İstanbul AÇIK 12°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Türkiye’deki sefalet endeksi rekor kırdı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye’deki Sefalet Endeksi 2022 yılındaki artışla rekor kırarak 2. Dünya Savaşı dönemini de geçti.

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, ekim ayı enflasyon rakamlarının açıklamasının ardından değerlendirmelerde bulundu.

TÜİK istatistiklerinin grafiklerini paylaşan Özlale, Türkiye’deki Sefalet Endeksi’nin 2022 yılında 2. Dünya Savaşını geçerek rekor kırmasına dikkat çekti.

fb13ebd2 2c55 4a65 bff6 7c11472f9c6f

“CUMHURİYET TARİHİNİN EN YÜKSEK ÜÇÜNCÜ DÜZEYİ”

Özlale, “Epistemolojik kopuş etkisini gösterdi: 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana sefalet bir yılda bu kadar hızlı artmamıştı! Ekim 2022 itibariyle sefalet endeksi Cumhuriyet tarihinin en yüksek üçüncü düzeyine çıkarken, sefaletin yıllık değişiminde ise rekor kırıldı” dedi.

f8000565 2f57 4f15 9c20 94a89ea5a57d

BİR ÖNCEKİ YILA GÖRE YÜZDE 47.93 DEĞİŞTİ

Türkiye’de Sefalet Endeksi’nin bir önceki yıla göre değişiminin yüzde 47,93 olduğuna dikkat çeken Özlale, şunları söyledi: “Zenginlikte, refahta dünya birincisi olabilecek ülkemizi sefalet lideri yapanlara Victor Hugo’dan bir alıntı bırakalım: “Eğer bir evde sefalet varsa, bir aile yoksulluğun, cehaletin, düşkünlüğün korkunç pençelerinde can çekişiyorsa; bundan o memleketin devleti sorumludur.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

ABD’de ISM hizmet endeksi 2 yılın en düşük seviyesinde

HIZLI YORUM YAP