İmsak Vakti a 02:00
İstanbul PARÇALI AZ BULUTLU 18°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Fransa’da iğrenç olay! AİHM kararını verdi

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Fransa’yı, Müslüman kökenli bir çocuğun verildiği koruyucu ailede 13 yıl boyunca tecavüze uğramasında ve oradayken kendi dinini yaşamasına fırsat verilmemesinde suçlu buldu.

AİHM’den yapılan açıklamada, Çocuk Sosyal Hizmetlerinin (ASE) Müslüman bir aileden gelen kız çocuğunu, 1976’da 5 yaşındayken Yehova Şahitlerine mensup Hristiyan bir koruyucu aileye evlatlık verip, ardından ailenin “dini tarafsızlık maddesini” uygulayıp uygulamadığını denetlemediği için “inanç özgürlüğü” ilkesini ihlal ettiği belirtildi.

13 YIL BOYUNCA TACİZ ETMİŞLER

Ayrıca Fransız makamlarının, çocuğun, koruyucu ailedeki baba tarafından 13 yıl boyunca cinsel tacize uğramasında, kötü muameleyi tespit için önleyici tedbir almadığı kaydedilen açıklamada, bu süre boyunca aileye sadece 6 ziyaret yapıldığı ve bu ziyaretlerin ardından çocuğun okullarına izlem ziyareti yapılmadığı vurgulandı.

Açıklamada, Fransız idari mahkemelerinin, çocuğun yetişkin olduğunda konuyu yargıya taşıma isteğini reddederek “aşırı şekilcilik” gösterdikleri ve yanlış hukuki uygulamada bulundukları ifade edildi.

MAHKEMEDEN TAZMİNAT KARARI

AİHM, Fransa’nın İnsan Haklarının Korunması Anlaşmasının insanlık dışı ve aşağılayıcı muamele yasağı ile dini özgürlük ve etkili bir hukuki yola başvurma haklarını ihlal ettiğine hükmederek, mağdura 55 bin avro manevi tazminat ödemesine karar verdi. (AA)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

İtalya’dan enerji krizi açıklaması

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.