02:00
ABD Başkanı Joe Biden ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, 14 Kasım’da Endonezya’nın Bali Adası’nda düzenlenecek G20 Zirvesi kapsamında görüşme yapacak.
Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, yaptığı yazılı açıklamada, Biden ve Şi’nin, 14 Kasım’da Bali’de bir araya geleceğini duyurdu.
İki liderin, ABD ve Çin arasında iletişim ağlarının sürdürülmesi ve derinleştirilmesi konusunu ele alacağına işaret eden Jean-Pierre, ayrıca iki ülke arasındaki rekabetin yönetilmesi, çıkarlar doğrultusunda birlikte çalışılması ve uluslararası toplumu etkileyen milletler ötesi sorunların çözümü konularının görüşüleceğini aktardı.
Öte yandan görüşme hakkında gazetecilere brifing veren ve adının açıklanmasını istemeyen üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisi, Biden’ın görüşmede Tayvan Boğazı, insan hakları ihlalleri ve Çin’in “zararlı ekonomik eylemleri” gibi konularda endişelerini dile getireceğini belirtti.
Ayrıca yetkili, görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşı gibi uluslararası meselelerin de ele alınacağını bildirdi. (AA)
Yunanistan’da ana muhalefet, dinleme skandalı için yargıya başvurdu
1
Yeryüzü Doktorları’ndan Libya’ya Acil Yardım
2
İran: ABD ile mahkum takasına hazırız
3
Rus savaş uçağı, Rusya’da bir apartmana düştü: Ölü ve yaralılar var
4
Pakistan’dan yanlışlıkla atılan füzeyle ilgili Hindistan’a ortak soruşturma çağrısı
5
Türkiye’ye kaçan vegan aşçı Atilla Hildmann’ın davasında skandal hata