İmsak Vakti a 02:00
İstanbul KAPALI 10°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Nefes borusuna ekmek kaçtı, öğretmeni Heimlich manevrasıyla kurtardı

Alınan bilgiye göre, Müjgan-Serkan Karagöz Ortaokulu 5/A sınıfı öğrencisi Hüseyin Kılıçdoğan, teneffüste kantinden tost aldı.

Tostu yediği sırada ekmek parçası soluk borusuna kaçan küçük çocuk büyük panik yaşadı.
Öğretmenler odasının kapısının önüne kadar giden Kılıçdoğan, boğazını tutup yardım istedi.
Sosyal Bilgiler Öğretmeni Emre Atıcı, öğrencisinin boğazına bir şey kaçtığını anlayınca koşarak dışarı çıktı ve Heimlich manevrası yaptı.

Yapılan iki manevranın ardından küçük çocuğun soluk borusuna kaçan ekmek parçası çıktı. Kendini iyi hisseden Kılıçdoğan sınıfına geri döndü.

aa 20221211 29709212 29709208 soluk borusuna ekmek kacan ogrencisini heimlich manevrasiyla kurtardi

“SAĞLIK EĞİTİMİNİN ÖNEMİ ANLAŞILDI”

Atıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, sağlık eğitiminin önemine değinerek, daha önce Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen sağlık eğitimine katıldığını söyledi.

Eğitimin faydasını bugün gördüklerini anlatan Atıcı, “Bakanlığımız bu konuda bizlere eğitim verdi. Geçen yılki eğitimimizde Heimlich manevrası anlatıldı. Eğitim sırasında bunları defalarca kez tekrarladık. Yani epey uzmanlaştığımızı söyleyebiliriz bu konuda. Hemen görünce olaya müdahale ettim ben de. Kesinlikle eğitim olmasaydı herhalde bugün yardım edemeyebilirdim. Yani bakakalabilirdim açıkçası. Eğitimin önemini anlamış olduk böylece” dedi.

Öğrenci Kılıçdoğan ise boğazına kaçan ekmeği kendi imkanlarıyla çıkartamayınca öğretmenlerinden yardım istediğini belirterek, “Öğretmenin beni kurtardı. Çok teşekkür ediyorum. Şimdi çok iyiyim.” dedi. (AA)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Benzer olay farklı karar…

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.