02:00
Samsun’da gençlerle buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ege’deki adaları silahlandıran ve tatbikatlar düzenleyen Yunanistan‘a tepki gösterdi. Erdoğan, “Şimdi artık füzelerimizi yapmaya başladık. Bu üretim tabii Yunan’ı ürkütüyor. Tayfun diyorsun şimdi Yunan ürküyor, ‘Atina’yı vurur’ diyor. E vuracak tabi. Sen rahat durmazsan, Amerika’dan adalara bir şeyler almaya çalışırsan, Türkiye gibi bir ülke herhalde armut toplamayacak” diye konuştu. Bu sözler sonrası salonda alkış tufanı koptu.
YUNANİSTAN’DAN YANIT GELDİ: KUZEY KORE TAVIRLARI
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözleri Yunan basınında geniş yankı uyandırırken, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’dan Erdoğan’a yanıt geldi. “Kuzey Kore tavırlarının NATO’da yeri yok” diyen Dendias, “NATO üyesi bir müttefik ülke tarafından Yunanistan’a füze saldırısı tehdidinde bulunulması kabul edilemez ve evrensel olarak kınanması gerekir” ifadelerini kullandı.
NE OLMUŞTU?
Geçtiğimiz haftalarda Savunma Sanayii Başkanlığı’nın ‘Tayfun Füze Sistemi Geliştirme Projesi’ kapsamında ROKETSAN tarafından füze test atışı gerçekleştirilmişti. Rize-Artvin Havalimanı’nda Milli Savunma Bakanlığı’na ait apronda, karadan denize yapılan uzun menzilli atışta yerli füze ‘Tayfun’, Sinop açıklarına fırlatılmıştı. Test sonucunda füze, 561 kilometre uzaklıktaki hedefi başarıyla vurmuştu. Tayfun’un milli imkanlarla üretilmiş olması Yunan basınında endişeye yol açmıştı.
6’lı masayı terk edecek mi? Youtube’da sorulan soruya Akşener “hayır” diyemedi
1
Nijer’de Fransız birliklerinin ülkeden çekilmesi için binlerce kişi sokaklara indi
2
İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı’nın sözleri, Ümit Özdağ’ı küplere bindirecek: Bir deliyi başımıza sardılar
3
Kılıçdaroğlu’nun ÖTV vaadi hayata geçerse hangi araç kaç para olacak? CHP’liler bu tabloyu paylaşıyor
4
Müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek! 81 ilde Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi başlatılacak
5
MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya’dan bomba iddia: Meral Akşener, 6’lı masadan ayrılacak