İmsak Vakti a 02:00
İstanbul PARÇALI BULUTLU 17°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Polise yapılan baskının ses kaydı ortaya çıktı

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan iki günde beş polisin intihar ettiğini belirterek bunun sebebinin amir baskısı olduğunu öne sürdü. Sözcü’ye konuşan Bakan baskı altındaki polislerin psikolojik sorun yaşadığını anlattı. Bakan şöyle konuştu: ‘Polis alımı ve amir seçme süreçleri AKP’li hatırlı kişiler aracılığı ile tarikat-cemaat dengeleri gözetilerek yapılıyor. Liyakat yok. Bir teşkilat düşünün, Süleyman Soylu’dan nefret ediyor. 1. sınıf emniyet müdürlüğüne atanamayan Erzincan grubundan biri için terfi listesi değiştirildi. Amirin köpeğine bakmadığı için sürülen, dövülen polis var.

14muratbakan

Murat Bakan

KARİZMANIZI ÇİZERİM

CHP’li Bakan polise yönelik baskılarla ilgili bir ses kaydı da paylaştı. Kayıtta bir ilin emniyet müdürü telsizden polslere “Tarzını ve haddini belirlemeyenlerin kafasını kırarım. Personelinize hakim olacaksınız. Nasıl konuşacağını, kılığını, kıyafetini, yediğini, içtiğini, sıçtığını kontrol edeceksiniz. Yoksa karizmanızı çizerim. Bir daha ikazda bulunmak istemiyorum. Herkes gardını alsın” diyor. Bakan sözkonusu müdürün kim olduğunu bildiğini söyledi. “Bu konuşma polis intiharlarının sebebini açıklıyor. Bugüne kadar 76 içişleri bakanı göreve geldi, Soylu’nun döneminde hepsinden fazla polis intiharı yaşandı” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

AFAD: Antalya’da son 24 saatte metrekareye 207 kg yağış düştü

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.