İmsak Vakti a 02:00
İstanbul AÇIK 18°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
  • Gündem Haberler
  • Spor
  • Fransa maçını bekleyen Faslı taraftarlar, tarihi Souq Waqif Meydanı’nda toplandı

Fransa maçını bekleyen Faslı taraftarlar, tarihi Souq Waqif Meydanı’nda toplandı

Katar’ın başkenti Doha’daki tarihi Souq Waqif Meydanı’nda öğle saatlerinden itibaren toplanmaya başlayan binlerce Faslı futbolsever, üzerlerindeki forma, maske, şapka ve makyajlarla renkli görüntüler oluşturdu.
.
Fas ve Filistin bayraklarıyla dolaşan sporseverler, coşkulu tezahüratlarıyla meydana tarihi günlerinden birini yaşattı.
AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Faslı Fatımazohra Lahlou, milli takımlarının Dünya Kupası’nda yarı finale çıkarak tarih yazdığını belirterek, “Söyleyecek hiçbir şey yok, çok heyecanlıyız. Herkes Fas’ı biliyor, konuşuyor. Ülkemizi, temsil ettiğimiz şeyleri, değerlerimizi seviyoruz. Dünyanın kalanına medyada yer alandan daha fazla şey vadediyoruz. Herkes Fas’ı destekliyor. Gurur duyuyoruz.” diye konuştu.

2022 12 14t134655z 2059915398 up1eice12a40e rtrmadp 3 soccer worldcup fans

Lahlou, maçı 1-0 kazanacakları ve golü Zakaria Aboukhlal’in atacağı öngörüsünde bulundu.
Fas’ta doğup büyüyen, Türkiye’yi çok sevdiği için Türkçe öğrenen Nouhaila Terhzaz ise “Katar’a 6 saatlik yolculuktan sonra dün geldim. İnşallah finale çıkacağız ve kupayı alacağız. 1-0 kazanacağız. Golü Ziyech ya da En-Nesyri atacak.” dedi.

Dünya Kupası’nda her şeyin mükemmel gittiğini belirten Ayoub El Hassouni, “Maçlarımızı Fas’ta oynuyormuş gibi hissediyoruz. Burada birkaç arkadaşımı bile gördüm. Portekiz-Fas maçından önce geldim. Finale çıkacağımızdan eminim. Messi finalde ağlayacak ve Ronaldo gibi emekli olacak.” ifadelerini kullandı.
Son şampiyon Fransa’yı tek golle yeneceklerini kaydeden El Hassouni, golü Youssef En-Nesyri’nin atacağı tahmininde bulundu.

Mohamed Karam ise 5 gün önce geldiği Katar’da atmosferin harika olduğunu dile getirerek, “Çok eğleniyorum. Tabii ki Fransa’yı yeneceğiz. Çok iyi bir takımımız var. Ronaldo nerede? Kariyeri sona erdi. Hayatta her zaman bir denge vardır. Ronaldo düştü, Messi de düşecek.” şeklinde görüş belirtti.
Turnuva tarihinde ilk kez yarı finale yükselen Afrika ülkesi olarak tarihe geçen Fas, saat 22.00’de son şampiyon Fransa ile Al Bayt Stadı’nda karşılaşacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Fenerbahçe’den Tunceli çıkarması

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.