Türkiye’yi derinden sarsan depremlerin ardından Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarında AKP hükümeti protesto edildi. Bazı spor kulüpleri protestolara karşı çıktı. Rizespor Kulübü, “hükümet istifa” sloganları atan taraftarlara yönelik hakaret dolu açıklama yayınladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen ve Turgut Müteahhitlik firmasının sahibi İbrahim Turgut’un başkanlık yaptığı Rizespor’un yaptığı açıklamada “uşaklar”, “foseptik fareleri” ve “lejyonerler” ifadeleri kullanıldı. CHP Rize eski İl Başkanı Saltuk Deniz, Rizespor’un açıklamasına tepki gösterdi.
NE DEMEK “FOSSEPTİK LAĞIM FARESİ” NE DEMEK “LEJYONER”
Vatandaşların hükümeti istifaya davet etmesinin demokratik bir hak olduğunu ifade eden CHP Rize Milletvekili aday adayı Saltuk Deniz, Rizespor’un hakaret içeren açıklamasına sert çıktı.
Kulübün açıklamasında kullanılan ifadelerin kabul edilemeyeceğinin altını çizen Deniz, “Ne demek ‘fosseptik lağım faresi’ ne demek ‘lejyoner.’ Bu dil Çaykur Rizespor’a ait olduğu söylenen metnin dili olamaz. Kimse AKP hükümetini beğenmek zorunda değildir. Bu açıklama siyasetin futbolu kontrol ettiğinin en açık ifadesidir. Futbol kulüpleri siyasi alanlar değildir. Çaykur Rizespor hiçbir siyasi partinin çiftliği ya da sözcüsü değildir, olmamalıdır. İktidarımızda ilk yapılacak olan işlerden birisi de; siyasetin spor kulüplerini yönetmesini engellemek olacak. Cumhuriyet kenti olan Rize’mizin takımı olan Çaykur Rizespor hepimizin ortak değeridir. Hiçbir siyasi partinin çiftliği değildir. Çaykur Rizespor siyaset ve partiler üstüdür” dedi.
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu ise sosyal medya hesabından, “Rizespor Rizelilerin takımıdır; Çaykur Rizespor Kulübü’nü bu terbiye yoksunu ahlaksızların tasallutundan kurtaracağız” ifadelerini paylaştı.
Beşiktaş’ın, depremzede çocuklar için yaptığı oyuncak kampanyası dünya basınında
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.