02:00
Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un, tarımsal konularla ilgili İşçi Partisi Merkez Komitesi toplantısının ikinci oturumunda, birkaç yıl içerisinde tarımsal üretimde “radikal değişiklik” yapma çağrısında bulundu.
Yonhap’ın Kuzey Kore’nin resmi Kore Merkezi Haber Ajansına (KCNA) dayandırdığı haberine göre Kim, toplantıda, “tarımın istikrarlı ve sürdürülebilir gelişimi” için yeni yollar bulunması gerektiğini vurgulayarak, tarımsal üretimde değişikliğe gidilmesi gerektiğini ifade etti. Kuzey Kore lideri Kim, toplantının asıl amacının bu yılki tahıl üretim hedefine ulaşmak için mükemmel bir fizibilite çalışması ile birkaç yıl içinde tarımsal üretimde radikal bir değişiklik getirmenin yollarını bulmak olduğunu söyledi.
Bazı raporlarda, Covid-19 salgınının başlamasının ardından sınırlarını tamamen kapatan Kuzey Kore’de gıda kıtlığının arttığı ve birçok kişinin açlıktan hayatını kaybetmiş olabileceği ileri sürülmüştü. Uzmanlar, Kuzey Kore’nin sınırlarını kapatmasından dolayı durumu tahmin etmenin zor olduğunu ve ülkede açlık kaynaklı toplu ölümlere ilişkin herhangi bir verinin bulunmadığını bildirmişti. (AA)
Çin, devlet yönetimini yeniden şekillendirecek
1
Yeryüzü Doktorları’ndan Libya’ya Acil Yardım
2
İran: ABD ile mahkum takasına hazırız
3
Rus savaş uçağı, Rusya’da bir apartmana düştü: Ölü ve yaralılar var
4
Pakistan’dan yanlışlıkla atılan füzeyle ilgili Hindistan’a ortak soruşturma çağrısı
5
Türkiye’ye kaçan vegan aşçı Atilla Hildmann’ın davasında skandal hata
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.