İmsak Vakti a 02:00
İstanbul KAPALI 20°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

CHP’li Becerikli: Depremzedeler 26 gündür kaderine terk edildi 

Türkiye’yi sarsan 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerden biri olan Bingöl’ün Kiğı ilçesinde birçok ev hasar gördü. Bölgede büyük depremlerin olması korkusuyla birçok vatandaşın evlerinde kalamadığını belirten CHP’li meclis üyesi Burhan Becerikli, yetkililerin depremzedeleri yalnız bıraktığını ileri sürdü.

e31d9445 073a 40fb 8505 101d843dc98e 1

“BÖLGEMİZDE DEPREMLER OLMAYA DEVAM EDİYOR”

Depremlerden Bingöl’ün birçok bölgesinin olumsuz etkilediğini belirten Becerikli, “6 Şubat’ta yaşamış olduğumuz Kahramanmaraş merkezli depremin şiddetli sarsıntısını Bingöl/Kiğı ilçe ve köyleri olarak yaşadık. İlçemizde ve köylerimizde hasarlı birçok ev var.  Özellikle evleri hasar görmüş vatandaşlarımız hem yaşanılan büyük deprem hem de olası bir Bingöl depreminden korktukları için evlerine giremeyip kış şartları nedeniyle soğukta dışarıda kalmaktadır. Bölgemizde halen 4’ün üzerinde depremler olmaya devam etmektedir. Bu zorlu süreçte vatandaşlarımıza depremin ilk gününden beri hiçbir yardım eli uzatılmamıştır” dedi.

dc30813b 35db 4392 8075 c9fbd562faa0

İlçede 100’ün üzerinde evin ağır hasar almasına rağmen ne konteyner ne de bir çadır gönderildiğini beliren Becerikli, “Depremzede vatandaşlarımız 26 gündür kaderine  terk edilmiştir. Başta Çevre Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve AFAD olmak üzere diğer birimlerimizde bu yaşadığımız olaylara sessiz kalmamalı insanlarımızı soğuğa ve ölüme terk etmemelidir. Bir an önce Kiğı ilçe ve köylerine yardım destek ekipleri gönderilmelidir” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Adıyaman’da 4,4 büyüklüğünde deprem

HIZLI YORUM YAP