02:00
Geçtiğimiz cuma günü İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6’lı Masa’daki 5 partinin cumhurbaşkanı adaylığı için Kemal Kılıçdaroğlu‘nun adında mutabık kaldıklarını ve buna karşı çıktıklarını açıkladı. Bu gelişmenin ardından masadaki 5 partinin bugün bir toplantı daha yapma kararı alıp cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu‘nun adını duyuracakları belirtilmişti.
İMAMOĞLU VE YAVAŞ’IN, CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OLMASINI TEKLİF ETTİLER
Saat 15.00’te yapılacak toplantının öncesinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş İYİ Parti genel merkezine ziyarette bulundu.
6’LI MASA TOPLANTISINA ERTELENDİ
20 dakika süren zirve sonrası iki başkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelirken yaşanan görüşme trafiği nedeniyle 6’lı Masa’nın adayını belirleyeceği toplantı ilerleyen saatlere ertelendi.
MERAL AKŞENER 6’LI MASA TOPLANTISINA KATILACAK
Yaşanan gelişmelerin ardından kameraların karşısına geçen İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, “Genel Başkanımız Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu görüştü. Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın seçilecek 13’üncü Cumhurbaşkanı’nın iki Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmaları konusundaki önerilerini iletti. Sayın Akşener, Saadet Partisi’ndeki Millet İttifakı toplantısına katılacak” diye konuştu.
Ayrıntılar geliyor…
İmamoğlu ve Yavaş, Akşener’le görüştü; İYİ Partili ismin attığı tweet gündem oldu: Nerede kalmıştık?
1
Nijer’de Fransız birliklerinin ülkeden çekilmesi için binlerce kişi sokaklara indi
2
İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı’nın sözleri, Ümit Özdağ’ı küplere bindirecek: Bir deliyi başımıza sardılar
3
Kılıçdaroğlu’nun ÖTV vaadi hayata geçerse hangi araç kaç para olacak? CHP’liler bu tabloyu paylaşıyor
4
Müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek! 81 ilde Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi başlatılacak
5
MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya’dan bomba iddia: Meral Akşener, 6’lı masadan ayrılacak