İmsak Vakti a 02:00
İstanbul AÇIK 11°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Görenler şok oldu: Gökdelene çıplak elle tırmandı

Güney Kore’de bir İngiliz, başkent Seul’daki bir gökdelene yalnızca çıplak elle tırmanırken yakalanarak gözaltına alındı.

20’li yaşlarındaki İngiliz adamı bu sabah Seul’un en yüksek 5. gökdeleni olan Lotte World Tower’a tırmanırken görenler gözlerine inanamadı. Bir kişinin 555 metre yüksekliğindeki 123 katlı gökdelenin üzerine tırmandığını gören yetkililer hemen harekete geçti, polis ve acil durum ekipleri bölgeye gönderildi.

Gökdelenden sallandırılan ekip, adamı 310 metre yükseklikteki 72. katta yakaladı ve binadan içeri sokarak gözaltına aldı. Genç adamın hiçbir alet kullanmadan çıplak elle gökdelene tırmanması herkesi şoke etti. Gencin bazı yerlerinde kesikler olduğu ama ciddi bir yarası bulunmadığı bildirildi.

seul2 reuters

Serbest tırmanıcı olduğu bildirilen adamın daha önce de benzer eylemlere imza atan George King-Thompson olduğu bilgisi resmi makamlarca doğrulanmadı. Adamın yanında paraşüt taşıdığı ve gökdelenin tepesine tırmanıp kendini aşağı atmayı planladığını söylediği aktarıldı.

Güney Kore basınına göre King-Thompson, 2019’da da Londra’nın en yüksek binası olan 310 metrelik Shard gökdelenine tırmanmak isterken gözaltına alınmış ve 3 ay hapis yatmıştı. King-Thompson’ın 2021’de de Londra’daki 36 katlı Stratosphere Kulesi’ne yarım saatten kısa sürede tırmanması gündem olmuştu.

Dünyada Örümcek Adam olarak tanınan Fransız Alain Robert da 2018’de Lotte World Tower’a tırmanırken gözaltına alınmıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Bitkin halde bulunan arı şahini tedavi altına alındı

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.